Guasha voor een opgeruimd gevoel en vermindering van spier- en peesklachten en stijfheid

[

Pijn in je onderrug

Heb je zere spieren en ervaar je stijfheid in je rug? Door het lichaam te ontzuren en te zorgen voor een betere doorbloeding en energiedoorstroming wordt er weer ruimte voor beweging gecreëerd.

[

Stress en vermoeidheid

Wanneer je geen ontspanning meer ervaart en continue moe bent dan is het lastig om te herstellen. Guasha werkt zowel stress- als emotieregulerend door op de reflexzones en op de meridianen te werken.

[

Frozen shoulder

Heb je moeite met het bewegen en strekken van je armen? Bij het op slot zitten van de schouders werk ik bij de Guasha therapie zowel in het gebied rondom de schouders, de bovenarmen, de bovenrug en onderrug.

Heb jij last van overgangsklachten en nachtzweten?

Wil je graag minder last hebben van overgangsklachten en nachtzweten? De Guasha therapie is een geweldige methode om de afvalstoffen op te ruimen. De huid hoeft dan niet meer als een soort noodventiel te reageren om deze stoffen kwijt te raken. Passief zweten, zoals nachtzweten of tijdens de overgang, kan namelijk een teken zijn dat we teveel afvalstoffen in ons lichaam hebben.

“Mijn missie is om zoveel mogelijk mensen te laten ervaren hoe het voelt om opgeruimd en pijnvrij te kunnen leven.”

Ondersteuning van je gezondheid door middel van de Guasha therapie

Sinds 2015 behandel ik vooral pijnklachten en stress gerelateerde klachten in mijn praktijk door middel van de Guasha therapie. Wat de Guasha therapie zo bijzonder maakt is dat het opgestapelde afvalstoffen, die zijn weggezet in het bindweefsel, spieren en gewrichten, opruimt. Dicht geslipt bindweefsel, verzuurde spieren en ontstoken gewrichten veroorzaken pijn en klachten.

Door middel van Guasha behandelingen kan er weer ruimte gemaakt worden voor beweging en ontspanning.

Meer ontspanning en bewegingsvrijheid in het dagelijks leven

Meer beweging in nek- en schoudergebied

Een duidelijk verschil in hoofdbeweging naar links of naar rechts kan er gemaakt worden door middel van Guasha behandelingen.

Minder scheve rugstand

Guasha brengt balans in het lichaam door te werken op gebieden waar veel spanning is en te zorgen voor een betere doorbloeding en energiedoorstroming waar dit minder is.

Meer ontspanning in spieren en meer bewegingsvrijheid in zowel rug, armen en benen

Een betere doorbloeding en energiedoorstroming revitaliseert het lichaam.

Ervaringen van mijn cliënten

Dankzij de Santai Guasha Therapie ben ik van serieuze pijn verlost. Voor de eerste behandeling kon ik niet op een stoel zitten met een harde rugleuning, mijn lichaam kon dit niet verdragen, maar al snel na de aanvang van de therapie kon dit wel. Tevens ben ik van een jarenlange geirriteerde huid afgekomen dankzij de Guasha behandelingen.

- Anoniem

Wanneer je pijnklachten hebt, vermoeid bent en/of burn-out klachten hebt, stofwisselings- en spijsverteringsproblemen hebt, overgangsklachten hebt of op zoek bent naar emotieregulatie dan biedt de Guasha therapie goede behandelmogelijkheden.

Wat gebeurt er nu precies?

Bij de guasha therapie gaat het om het opruimen van afvalstoffen die kunnen ontstaan door spanning, trauma, milieuvervuiling, electrosmog (tv, computer, gsm enz), medicatie, roken, alcohol en door voeding die je lichaam niet goed kan verwerken. Het is belangrijk dat dit in het lichaam wordt opgeruimd ter voorkoming of vermindering van allerlei klachten zoals pijn, vermoeidheid, prikkelbaarheid, verminderde werking van de organen, verzuring en spierspanning, stofwisselings- en spijsverteringsproblemen.

De behandeling

Op je huid zal allereerst olie aangebracht worden met Chinese kruiden die zorgen voor een betere doorbloeding, ontspanning en ontgifting van het lichaam. Dit zorgt er tevens voor dat de Guasha steen gemakkelijk over de huid gaat. Guasha zorgt door de druk op de huid en de schraapbeweging met een Guasha steen voor een aanzuigende werking in het bindweefsel.

Waar de vervuiling in het bindweefsel is ontstaan, zullen de wanden van de kleine haarvaatjes op broze plekken knappen. Dit geeft de typerende rode vlekken, ook wel Sha genoemd. Het lichaam reageert direct op het bloed in het bindweefsel.

Het lymfesysteem en de bloedsomloop worden geactiveerd om de vreemde indringers af te voeren. 

Extra water drinken na een Guasha behandeling is een must om de afvalstoffen daadwerkelijk te kunnen afvoeren via de nieren en de blaas.

Sha/rode plekken: er komt geen bloed uit de huid maar het blijft onder de huid. Bij een normale lichamelijke conditie verdwijnen de rode plekken volledig binnen 3 tot 7 dagen. Zij kunnen zelfs al de volgende dag bijna verdwenen zijn. Een Guasha behandeling is niet pijnlijk en wordt zelfs door velen als zeer aangenaam ervaren.

Mogelijkheden Guasha Therapie

Is er een beenbehandeling mogelijk bij de Guasha therapie?

Ja, de Guasha therapie kan worden toegepast op de schouders, rug, borst, nek, armen, benen. Tevens behoort een hoofdbehandeling tot de mogelijkheid. De guasha behandeling kan worden afgesloten met een hoofdbehandeling die revitaliserend werkt en zorgt voor een opgeruimd gevoel.

Moet ik ergens rekening mee houden voor en na een Guasha behandeling?

Er zijn een aantal aandachtspunten :

  • Geen Guasha behandeling als je niets gegeten hebt
  • Geen Guasha behandeling binnen 30 minuten na een maaltijd
  • Binnen 2 uur na het schrapen geen douche, bad, sauna of hoogtezon
  • Geen Guasha na een intensieve sporttraining
  • Kleed je warm aan na een Guasha behandeling
  • Drink voldoende water na het schrapen

Doet een Guasha behandeling pijn?

Een Guasha behandeling is niet pijnlijk. Binnen de behandeling wordt gelet op de juiste druk.

Aangesloten bij:

Heb je pijn, stress ? Ben je op zoek naar een therapie voor soepele spieren en aanpak van je pijnklachten? Zoek je naar een methode voor ontzuring en ontgifting?

Guasha behandelingen geven rust in het lichaam doordat het van afvalstoffen wordt ontdaan.