Heb je last van pijnklachten die maar niet overgaan?

Een guasha behandeling kan je pijnklachten verlichten en oplossen
[

Guasha behandeling bij pijnklachten die maar niet overgaan

Het kan zijn dat je al van alles geprobeerd hebt om van jouw pijnklachten af te komen. Je bent naar de huisarts gegaan, de fysio, je hebt pillen geslikt en je hebt een gewone ontspanningsmassage gehad. Maar het werkt onvoldoende. Een guashabehandeling bij pijnklachten werkt heel effectief. Wanneer er onder de pijnklachten emoties liggen dan worden emoties vrijgemaakt door te werken op de reflexzones. Je hoeft geen ballast meer met je mee te dragen. Je lichaam voelt letterlijk vrijer en lichter. Puur fysiek werkt guasha heel diep door. Er wordt gewerkt op de diepere lagen van het bindweefsel waardoor een betere doorbloeding ontstaat en worden afvalstoffen via de bloedbaan en het lymfesysteem afgevoerd. De verkleving van het spierweefsel en de pijn wordt op deze manier effectief aangepakt.

[

Guasha minder bewegingsvrijheid/Frozen shoulder

Heb je moeite met het bewegen en strekken van je armen? Bij het op slot zitten van de schouders werk ik bij de Guasha therapie zowel in het gebied rondom de schouders, de bovenarmen, de bovenrug en onderrug. Door middel van een guasha behandeling verbetert de doorbloeding, de energiedoorstroming, worden afvalstoffen uit het bindweefsel en bij het zenuwweefsel verwijderd.

[

Stress en vermoeidheid. Staat je lichaam continue "aan" en wil je van je pijnklachten af?

Wanneer je geen ontspanning meer ervaart en continue moe bent dan is het lastig om te herstellen. Onder de stress kunnen verdrongen emoties zitten. Er kan boosheid, verdriet, frustratie en angst onder zitten.  Piekeren, vastzitten in emoties en jezelf vast denken kost heel veel energie. Tijdens een guashabehandeling wordt de druk van de emotionele gebieden/de reflexzones op de rug afgehaald. De emoties komen letterlijk in beweging. Daarmee wordt het pijnlijke patroon dat je gevangen houdt doorbroken. Tijdens of na de behandeling kun je de emoties opeens sterker voelen of je gaat juist extra zuchten of de tranen gaan stromen. Nadat de emoties vrijgekomen dan ontstaat er rust en ontspanning. De onderliggende verkramping en daarmee de fysieke als emotionele pijn wordt losgelaten. Een gevoel van verademing en opluchting volgt want je bent letterlijk iets kwijt waar je graag vanaf wil. Er ontstaat weer energie voor de dingen die je graag wil doen.

Welk signaal geeft je lichaam door bij pijnklachten?

Pijn is een onplezierig waarschuwingssignaal van het lichaam bij een te sterke prikkeling. Het doel van pijn is om je lichaam in staat te stellen de pijn op te lossen en verder weefselschade te voorkomen.

De symptomen en oorzaken van pijnklachten

De symptomen van pijn kunnen onaangenaam tot ondraaglijk zijn. Pijn kan plaatselijk of in je hele lichaam voorkomen. Weefselpijn ontstaat bij verwonding of ontsteking. Het kan zeurend of stekend zijn. Zenuwpijn wordt vaak beschreven als een brandend, stekend, kriebelend, koud of doof gevoel. Aanraken kan de pijn verhevigen. Pijn wordt door iedereen anders ervaren.

De oorzaken van pijn kunnen verschillend zijn. Pijn kent een fysieke oorzaak als gevolg van weefselschade of verwonding of zenuwpijn. Pijn kan ook aanwezig zijn vanuit een emotionele ervaring of door stress. Wanneer de pijn wordt veroorzaakt door onderliggende emoties en daarmee verkramping van spieren en een gevoel van niet lekker in je vel zitten en het hebben van weinig energie dan is het belangrijk aandacht te geven aan de emoties door ernaar te kijken en door lichaamsgerichte therapie.

Mijn eigen ervaring met pijn en wat guasha voor mij gedaan heeft bij pijnklachten

Zelf heb ik ervaren hoe allesoverheersend pijn is en hoe het je dagelijkse leven en werk beinvloed. Doordat er niet direct een oplossing gevonden werd voor een ondraaglijke pijn in mijn mond, weet ik als geen ander hoe het is om door te moeten lopen met pijn. Gelukkig kwam er voor mij een oplossing vanuit de tandheelkunde in Belgie. Tijdens en na de periode van veel pijn en daarmee stress voelde mijn lichaam  moe en had ik weinig energie. Na mijn kennismaking met guasha voelde ik steeds meer mijn rust en energie terugkomen. Ik ben nog steeds dankbaar dat ik deze methode ontdekt heb en wil dit graag anderen laten ervaren.

“Mijn missie is om zoveel mogelijk mensen te laten ervaren hoe het voelt om opgeruimd en pijnvrij te kunnen leven.”

Door mijn jarenlange ervaring in het werken met mensen met pijnklachten, stress, zere  spieren, stijfheid en emoties die in de weg zitten, kan ik jou heel goed ondersteunen in het verminderen of verlost raken van pijnklachten en kun je loskomen uit een vicieuze cirkel van piekeren en emoties die een vrij en opgeruimd gevoel in de weg zitten.

Ondersteuning van je gezondheid door middel van een Guasha behandeling

Sinds 2015 behandel ik vooral pijnklachten en stress gerelateerde klachten.

Door de behandeling van de diepere fascialaag in het bindweefsel wordt het netwerk wat alles in je lichaam omhult zoals  je botten, je spieren, je pezen, je zenuwstelsel en organen vrijgemaakt van afvalstoffen en ontstaat er weer rust en energie in je lichaam en in je hoofd.

Meer ontspanning en bewegingsvrijheid in het dagelijks leven

Verlichting van pijn

Wanneer alles strak staat van de pijn dan is het lastig om te genieten van je vrije tijd.

Pijn kost heel veel energie en zorgt ervoor dat je minder energiek je werk kunt doen of dat je bepaalde taken niet meer kunt doen.

Zodra je verlost bent van je pijn kun je doen wat echt belangrijk voor je is en genieten van je leven.

Meer rust in je hoofd

Wanneer je rust en ontspanning hebt dan voelt dit heerlijk.  Het is fijn om niet continue aan te hoeven staan en beter te slapen. Bij voldoende energie kun je jouw dagelijkse activiteiten oppakken en ben je  uitgerust om te doen wat je wil doen.

Meer ontspanning in spieren en meer bewegingsvrijheid in zowel rug, armen en benen

Het losmaken van afvalstoffen maakt je vrij van verklevingen in je spieren. De verkrampte spieren voelen weer soepel aan en er ontstaat weer bewegingsvrijheid. Het voelt niet fijn als je je hoofd moeilijk naar links of naar rechts kunt draaien en je armen op slot gaan zitten wanneer je ze wil bewegen.

Ervaringen van mijn cliënten

Dankzij de Santai Guasha Therapie ben ik van serieuze pijn verlost. Voor de eerste behandeling kon ik niet op een stoel zitten met een harde rugleuning. Mijn lichaam kon dit niet verdragen, maar al snel na de aanvang van de therapie kon dit wel. Tevens ben ik van een jarenlange geirriteerde huid afgekomen dankzij de Guasha behandelingen.
- Anoniem

Guasha helpt me op meerdere vlakken. Als er iets vast zit in mijn lichaam, bijvoorbeeld mijn schouders, dan is dat na een guasha behandeling weer los en pijnloos. Op langere termijn merk ik het effect dat ik me in het algeheel kalmer voel. Voorheen voelde ik mijn lichaam vaak rusteloos en gehaast, op momenten waar ik gewoon kon relaxen. Nu gaat dat een stuk beter, ik voel meer rust en ontspanning in mijn lichaam.

 

– Tessa

Wanneer je (on)verklaarbare pijn- of stressklachten hebt, vermoeid of uitgeput bent dan biedt Guasha therapie goede behandelmogelijkheden.

Wat gebeurt er nu precies?

Bij de guasha therapie gaat het om het opruimen van afvalstoffen die kunnen ontstaan door spanning, stress, trauma, milieuvervuiling, electrosmog (tv, computer, gsm enz), medicatie, roken, alcohol en door voeding die je lichaam niet goed kan verwerken. Het is belangrijk dat dit in het lichaam wordt opgeruimd ter voorkoming of vermindering van allerlei klachten zoals pijn, vermoeidheid, prikkelbaarheid, verminderde werking van de organen en spierspanning.

Wat gebeurt er tijdens de behandeling

Op je huid zal allereerst speciale wax aangebracht worden voor een goede geleiding van de guashasteen over de huid.  Guasha zorgt door de druk op de huid en de schraapbeweging met een Guasha steen voor een aanzuigende werking in het bindweefsel.

Waar de ophoping van afvalstoffen in het bindweefsel is ontstaan, zullen de wanden van de kleine haarvaatjes op broze plekken knappen. Dit geeft de typerende rode vlekken, ook wel Sha genoemd. Het lichaam reageert direct op het bloed in het bindweefsel. Het lymfesysteem en de bloedsomloop worden geactiveerd om de afvalstoffen af te voeren.

Tijdens een behandeling komt er beweging in energie en komt er ruimte om emoties zoals verdriet, frustratie en angst los te laten en daarvoor in de plaats rust, ontspanning en energie te ervaren.

Extra water drinken na een Guasha behandeling is een must om de afvalstoffen daadwerkelijk te kunnen afvoeren via de nieren en de blaas.

Sha/rode plekken: er komt geen bloed uit de huid maar het blijft onder de huid. Bij een normale lichamelijke conditie verdwijnen de rode plekken volledig binnen 3 tot 7 dagen. Zij kunnen zelfs al de volgende dag bijna verdwenen zijn. Een Guasha behandeling is niet pijnlijk en wordt zelfs door velen als zeer aangenaam ervaren.

De investering in jezelf

Mogelijkheden Guasha Therapie

Guasha biedt een behandeling van hoofd, nek, schouders, rug, borst en armen. Maar is er ook een beenbehandeling mogelijk?

Ja, een beenbehandeling kan worden gecombineerd met een behandeling van de onderrug zodat er ruimte in het gebied van de heupen en het bekken ontstaat. Een beenbehandeling wordt ook ingezet bij pijn of verminderde bewegingsvrijheid bij de knieen, boven- en onderbenen en de enkels.

Doet een Guasha behandeling pijn?

Een Guasha behandeling is niet pijnlijk. Binnen de behandeling wordt gelet op de juiste druk.

Kan guasha gecombineerd worden met behandelingen van de fysiotherapeut en/of met pijnstillers

Guasha is prima te combineren met behandelingen bij een fysiotherapeut. Mijn ervaring is dat guasha een toegevoegde waarde geeft door te werken op de diepere lagen van het bindweefsel en door ruimte te geven aan vastgezette emoties.

Guasha kan gecombineerd worden met pijnstillers. Guasha werkt heel effectief bij pijnklachten. Je merkt vanzelf als de pijnstillers niet meer nodig zijn.

Moet ik ergens rekening mee houden voor en na een Guasha behandeling?

Er zijn een aantal aandachtspunten:

  • Geen Guasha behandeling als je niets gegeten hebt.
  • Geen Guasha behandeling binnen 30 minuten na een maaltijd.
  • Binnen twee uur na het schrapen geen douche, bad, sauna of hoogtezon of in de zon gaan liggen.
  • Geen Guasha na een intensieve sporttraining.
  • Kleed je warm aan na een Guashabehandeling om afkoeling te voorkomen.
  • Drink voldoende water na een behandeling want de afvalstoffen dienen afgevoerd te worden via de nieren en de blaas.

Aangesloten bij:

Heb je pijnklachten en stress? Ben je op zoek naar een therapie voor zere spieren en aanpak van je pijnklachten?

Guasha brengt rust en ontspanning in je lichaam en in je hoofd.